jueves, 24 de mayo de 2012

JUSTIFICACIÓN DEL DIRECTOR DEL ZOO DE BARCELONA(DIMISIÓN YA)


La carta que el director del zoo de Barcelona escribió a todos sus socios es la siguiente esta en catalán pero yo os voy a dar mi opinión.

No desmiente nada pero miente mucho, dice que los trabajadores, veterinarios, cuidadores  y todo el personal del zoo trabajan para el bienestar de los animales y la conservación de especies.

Como he dicho no desmiente nada pero dice que todo son echos e instalaciones antiguas, que ahora ya no están así y que están en proyecto para este año mejor algunas instalaciones. QUE CASUALIDAD AHORA SI QUE LAS VAN A MEJORAR

Una de las cosas más fuertes que dice es  "que las fotos depende del angulo de donde se tomen pueden parecer una cosa u otra y que pueden dar una imagen distersinada de la realidad" Increíble el comentario este, el único que quiere distorsionar la realidad eres tú.

Sobre el tema del tapir dice que los veterinarios lo operaron de una malformación congénita del ojo y fue intervenido quirurjicamente y el animal no supero el post-operatorio.
dicen que si que vio la luz
Sobre el tema del dormitorios del elefante dicen que las fotos son de hace más de 15 meses que actualmente no están así


Sobre el tema del mandril dice que la adaptación del animal fue difícil, pero que ahora es un macho reproductor y lo que se ve en la foto es solamente donde el animal va a almorzar, comer y cenar. Sobre el canguro viene a decir lo mismo que la puerta esta abierta y el animal puede entrar o salir cuando quiera.


Sobre las jirafas dice que son instalaciones que son de hace mas de 40 años según el criterio de la época pasaban las condiciones, pero que en este año van a remodelar las instalaciones de las jirafas.


Y empieza a decir que pasan un montón de inspecciones que los animales tienen calefacción y mucha luz (yo en las imágenes no la veo la luz pero???????)


HAZLE UN FAVOR A LOS ANIMALES Y A LA GENTE Y DIMITE POR DIGNIDAD POR LO MENOS ABOGADITO DE LAS NARICES  QUE NO SON DOCUMENTOS NI LEYES SON SERES VIVOS DIMISIÓN YA

ESTA ES LA CARTA

A TOTS ELS MEMBRES DEL ZOO DE BARCELONA
Barcelona, 21 de maig de 2012.
Benvolgut/da soci/a,
En relació al comunicat realitzat dies enrere per l’Associació LIBERA que inclou fotografies i un vídeo i en el qual l’esmentada associació pretén traslladar a l’opinió pública una determinada imatge de l’activitat i treball de la nostra institució que en cap cas es correspon amb la realitat, ens complau adreçar-vos aquest escrit per a informar-vos del nostre treball i capteniment, i també per puntualitzar les diferents imatges difoses en el comunicat de referència.
1. Els treballadors, veterinaris, cuidadors i tot el personal del Zoo de Barcelona treballem pel benestar dels animals i per la conservació de les espècies.
2. La nostra missió i valors se centren en la recerca, la conservació i l’educació en defensa dels valors de la biodiversitat.
3. Som conscients que algunes instal·lacions del Zoo, especialment les més antigues, necessiten millores i per això estem treballant en un Pla Estratègic i en un pla d’inversions i de reforç del manteniment, si bé les fotografies que han aparegut darrerament estan descontextualitzades i no es corresponen amb la realitat. Veiem alguns exemples:

a. Cria de tapir amb malformacions a l’ull: El Zoo de Barcelona manté tapirs a les seves instal·lacions des de fa molts anys i ha assolit una notable experiència en el seu maneig i reproducció. L’exemplar de la fotografia va néixer amb una malformació congènita a l’ull esquerre. L’animal, que mai va estar tancat de manera permanent, sinó que va sortir amb la seva mare a la instal·lació exterior, va ser examinat pel nostre Servei Veterinari i per un oftalmòleg de la Facultat de Veterinària qui, finalment, va decidir que fos intervingut quirúrgicament. Malauradament, el tapir no va superar aquesta intervenció, tot i que va gaudir de totes les atencions veterinàries. Amb la fotografia, un cop més, es tracta d’enviar un missatge negatiu sobre el Zoo i estendre el dubte permanent sobre la nostra institució i els professionals que hi treballen.
b. Dormitoris d’elefants: Les dues fotografies distribuïdes per Libera tenen més de 15 mesos, ja que es corresponen amb els dormitoris antics, avui dia utilitzats com a magatzem de palla i altres productes. És evident que ajuda més a reforçar el discurs de Libera mostrar aquestes fotografies antigues que les dels dormitoris actuals, encara que fer això signifiqui faltar a la veritat i confondre l’opinió pública. Molts socis han tingut ja l’oportunitat de conèixer els nous dormitoris i les millores realitzades en les instal·lacions d’elefants, fet que ens ha permès poder portar una tercera elefanta amb la qual hem augmentat el grup. Ara, en línia amb el Pla Estratègic, ens proposem una nova ampliació en dues fases, per a arribar fins als 5.600 m2 de superfície exterior abans de 2015.
c. A una de les fotografies es pot apreciar el nostre mascle de dril Biko. És un mascle nascut a Hannover al maig de 1996. Va arribar a Barcelona el 2006. Procedent d'un grup de mascles, la seva adaptació a les femelles va ser difícil, però després d'uns anys de seguiment intensiu és va adaptar i actualment és un bon mascle reproductor que té cura de la seva família. A la foto el podem observar al dormitori. El grup de drils pot accedir a la nit o al capvespre als dormitoris, a on reben la primera (esmorzar) i la última (sopar) presa d'aliment, i que permeten poder realitzar una bona observació del seu estat físic, així com un bon maneig del grup (associar nous individus, separar-los...) El grup que lidera compta actualment amb dues femelles reproductores i tres cries!!, la darrera nascuda al setembre de l'any passat. Aquesta espècie està greument amenaçada, i el zoo esta fermament compromès en la seva conservació.
d. Els dormitoris de les girafes van ser construïts fa més de 40 anys segons els criteris de l’època i, per tant, han quedat petits respecte als estàndards més moderns. El Zoo de Barcelona, conscient d’això, ha treballat en condicionar-los de la millor manera possible i segueix treballant per millorar-los. Amb aquesta finalitat ha elaborat un projecte a curt termini per a la modernització i ampliació de tota la instal·lació per a girafes. El nombre d’animals es manté en tres espècimens precisament per l’espai disponible. Tanmateix, les girafes reben en aquestes instal·lacions una atenció permanent i adequada a les seves necessitats i mostra d’això és el bon estat de salut que mostren i l’excel·lent historial reproductor del Zoo: nou exemplars nascuts a les seves instal·lacions des de l’any 2000, la major part dels quals han estat recolocats en diversos zoos europeus durant aquests darrers anys.
En el pla d’inversions 2012-2015 és previst traslladar a les girafes a un altre indret amb ampliació de superfície exterior (1ª Fase) i construir uns nous dormitoris (2ª Fase).
e. Instal·lació dels cangurs: Els dormitoris dels cangurs són de recent construcció (any 2009) i consten de dos espais amples, amb calefacció adequada i terra de cautxú per a millor comoditat dels animals. Els cangurs disposen de lliure accés als mateixos (com es veu a la fotografia, la porta roman permanentment oberta) i actualment mantenim un únic grup familiar, perfectament estabilitzat i amb èxit reproductiu.
f. Instal·lació de facoquers: És una de les més noves (any 2010). Combina una molt bona zona exterior amb dormitoris amb paret de vidre que permeten l’observació del seu interior. Els animals, llevat de circumstàncies pautades pels tècnics, decideixen si romanen a l’interior o a l’exterior. La fotografia, en plànol curt, dóna sensació de petitesa i de foscor, una situació ben diferent a la realitat que com a socis podeu venir a veure sempre que ho desitgeu.
4. Les instal·lacions interiors del Zoo no responen en cap cas a la descripció de subterranis d’estètica medieval. Es tracta de dormitoris dissenyats d’acord amb les necessitats de les espècies i d’acord amb l’experiència acumulada pel Zoo de Barcelona i altres zoos al llarg dels anys i dotades de llum, calefacció, estris i altres comoditats en funció de les necessitats dels animals i les possibilitats del disseny. Sovint, fotografies parcials o preses en determinades condicions poden oferir una imatge distorsionada de la realitat.
5. Respectem totes les opinions, sensibilitats i punts de vista, i ens esforcem dia a dia per a millorar, tractant d’integrar els elements constructius i que aporten valor afegit, però no sembla lícit ni raonable que se’ns vulgui presentar com el que no som o que interessadament s’ometin o esbiaixin, agafant la part pel tot, elements objectius constatables en una simple visita al Zoo.
6. El Zoo forma part de la xarxa internacional de Zoos i Aquaris per a la conservació, per tant, apliquem els estàndards requerits pel que fa al benestar animal, estem sotmesos a inspeccions i controls i comptem amb un clar reconeixement de la nostra tasca professional. Seguirem treballant amb il·lusió en aquests valors i en l’aplicació de les millors pràctiques, coneixements i avenços en el camp de la reproducció, l’enriquiment animal, la nutrició, l’assistència veterinària o dels projectes de conservació i reintroducció d’espècies.
Com a Institució que som, no podem entrar en discussions permanents amb les diferents organitzacions que sistemàticament divulguen informacions contràries a l’existència dels Zoos i en particular del Parc Zoològic de Barcelona, tot i que en aquesta ocasió, hem cregut oportú, per una qüestió de respecte envers vosaltres, ja que el silenci us hagués pogut resultat estrany, comunicar a les persones i famílies que estimeu els animals i gaudiu del Zoo i que confieu en la nostra feina diària, la nostra posició sobre les informacions de Libera.
D’altra banda, també en referència a l’interès que heu mostrat molts socis per la situació dels nostres dofins arran del documental “The Cove” emès per TV3 recentment, volem manifestar-vos que el Zoo de Barcelona condemna enèrgicament aquest tipus de pràctiques i l’eventual obtenció d’animals per aquests mètodes, de la mateixa manera que les condemnen oficialment l’EAAM (Associació Europea de Mamífers Aquàtics), associació professional que reuneix els principals delfinaris d’Europa, i la IMATA (Associació Internacional d’Entrenadors d’Animals Marins) i de les quals en som membres actius. Creiem que res pot justificar avui dia el recurs a mètodes de pesca tan cruels i insostenibles, i considerem que no és permissible l’obtenció de dofins destinats als delfinaris procedents d’aquesta pesca.
Podeu estar segurs que estem genuïnament preocupats pel benestar dels animals al nostre càrrec i creiem que la nostra missió en la tasca de cada dia és la de posar en contacte les persones amb els mamífers marins per a aconseguir una millor comprensió i coneixement de la seva biologia i un increment en el seu benestar, així com col·laborar, en la mesura de les nostres possibilitats, en la protecció dels seus hàbitats.
Tingueu també la certesa que el Zoo de Barcelona no ha allotjat mai en la seva història dofins procedents de les pràctiques descrites a l’esmentat documental. Fa ja molt temps que els nostres animals són majoritàriament nascuts en les nostres pròpies instal·lacions; en efecte, dels cinc individus que es poden veure ara en les nostres piscines, quatre són nascuts al Zoo de Barcelona. Només l’individu de més edat és arribat de fora, cedit ja fa més de 20 anys per les autoritats de l’illa de Cuba.
Desitgem haver aclarit i tranquil·litzat a aquells qui pugueu haver-vos sentit ferits per les imatges sobre el Zoo i/o pel reportatge sobre els dofins, i aprofitem l’avinentesa per agrair-vos una vegada més el vostre suport i acompanyament.
Ben cordialment,

Miquel Trepat

No hay comentarios:

Publicar un comentario